Hallå där John Mellkvist, ny head of future and strategy på Mindmakers PR!

christinaochjohn

Men vänta nu, gick inte du till Berntzon Bylund nyligen?

Det är ett mindre kliv än det låter som. BBS-koncernen inkluderar fyra bolag, reklambyrån BerntzonBylund, sociala mediebyrån Socialminds, eventföretaget Wonderland och PR-byrån Mindmakers. Tanken var redan från början att jag skulle fungera som strateg i hela koncernen men då jag snabbt fick så mycket att göra på Mindmakers i kombination med att man formulerade en så spännande roll där, så kändes det naturligt att ha min hemmahörighet på MindMakers. I likhet med övriga BBS-bolag består Mindmakers av ett mycket trevligt och kompetent gäng och har bra vind i seglen.

Vad blir då din nya roll på Mindmakers?

”Head of future and strategy”. Vi lever i en värld där många sanningar konkurrerar, vilket gör omvärldsbevakning viktigare än någonsin. Jag kommer arbeta som senior rådgivare i strategi- och framtidsfrågor, både i kunduppdrag och för byrån som helhet. Kommer även att skriva, ge föreläsningar och driva omvärldsfrågor för byråns räkning. Oerhört spännande och roligt!

Varför kommunikation?

För att kommunikationen är överallt, är väl det snabbaste svaret. Allt kommunicerar och man måste i alla lägen förhålla sig till hur det sker. Ett annat tydligt perspektiv är hur kommunikationsbranschens olika discipliner växer samman och det handlar om att hela tiden behålla helhetsbilden. Kanalerna är många, vilket å ena sidan skapar enorma möjligheter – men samtidigt ökar risken att hamna fel eller missförstås. Det allt större nyhetsflödet måste allt oftare hanteras med fingertoppskänsla i realtid.

Hur ser du på kommunikationens roll idag?

Jag skulle vilja lyfta handlingens betydelse. Vi lever i en genomskinlig tid där allt som sker har ögon på sig. ”Att kommunicera genom att göra” har blivit vad som mer än något kan sätta en ny kursriktning för vilket företag som helst, ibland till och med lägga grunden för en ny kultur. Företagsledningar har naturligtvis allt bättre koll på denna utveckling, men behöver verktyg och strategier för att nå ut. Och när kommunikativt ledarskap ökar i betydelse blir kommunikationskonsulterna alltmer managementkonsulter. Det är därför en exceptionellt intressant tid att arbeta som en sådan.

Mindmakers pr
Eriksbergsgatan 31
114 30 Stockholm
Tel: +46 8 410 067 00
Följ oss