Idag är vi glada att få presentera vår nyaste medarbetare, Sandra Norberg, som kommer att praktisera hos oss under våren! Vi bad Sandra berätta lite mer om sig själv.

Berätta lite kort om din utbildning och andra erfarenheter.

Jag pluggar medie- och kommunikationsvetenskap med inriktningen strategisk kommunikation vid Umeå Universitet. Jag är nu inne på utbildningens sista termin och i juni tar jag äntligen examen. Vid sidan av studierna har jag jobbat mycket med demos, event och försäljning vilket har gett mig en värdefull grund att stå på utöver studierna, just för att förstå hela processen bakom varumärkesbyggande.

Varför vill du jobba med PR?

Jag har alltid varit intresserad av kommunikation i alla dess former. När jag var yngre var det foto, film, layout och skrivande som lockade, men på senare år har jag funnit ett brinnande intresse för den strategiska planeringen bakom varumärken. Att få jobba med analytisk strategi till genomförande av kommunikationsinsatser är därför vad som främst lockar med yrket som PR-strateg. Det är en spännande och kreativ resa där min motivation grundas i att jobba mot kundens affärsmål.

Varför har du valt Mindmakers?

När jag sökte praktik var det viktigt för mig att företagets arbetssätt ligger i linje med mitt eget, för att känna att praktiken blir en rolig och lärorik tid. Jag fastnade främst för bredden av de olika tjänsterna som Mindmakers erbjuder, samtidigt som jag tror att de olika kundtyperna bidrar till mycket kunskap och erfarenhet. Att de sedan är professionella i sina yrkesroller och sjukt härliga människor gjorde valet av praktikplats väldigt enkelt!

Har du några dolda talanger?

Talang? Svårt. Räknas det som talang att gå ner i spagat?